Advertise Here

Laila Hanni

- Another Blogger Blog's

Alhamdulillah...

 
Alhamdulillah...

Sempat juga novel ni terbit untuk Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur nanti. Thanks Alida Jusoh, Iena Hamdi dan Kemboja Puteh kerana memberi kesempatan pada saya... walaupun sebenarnya macam tak berapa nak sempat... heh...ehe... Thanks juga untuk Mimi Syafiqah Iskandar, dan Nor Azlin... for the hard works.. I owe u alls a lot... dan semua warga Penerbitan Love Novel... luv u all....
 ~~~~
Blurb.- Titik Mula Cinta

 
 
Fazila... Menerima pertunangan yang diaturkan keluarganya. Mengharapkan tunangannya memulakan perhubungan menyemai rasa cinta hingga ke jinjang pelamin. Namun sikap dingin tunangannya buat dia rasa kecewa.

“... Dia asyik buat Ila sedih aje. Ila pun ada perasaan juga. Dah tak tahan rasanya dibuat tak endah selama ni...” – Fazila

Faris... Terlalu misteri. Kenangan lama membelenggu dirinya antara rasa cinta yang tersemai dan tanggungjawab yang sukar dilepaskan. Antara Fazila dan Auni. Siapakah keutamaannya? Membenarkan jiwa merintih demi mereka yang dikasihi.

“... Bila Ila dah dengar semuanya, abang tak akan rasa bersalah lagi. Dan abang akan terima keputusan Ila tanpa banyak soal. Biarlah kali ni, kita yang tentukan masa depan kita sendiri. Bukannya orang tua kita yang tentukan.” – Faris

Ruang kosong di hati benar-benar menguji kesetiaan dan kekuatan naluri Fazila. Sebuah perasaan yang sukar dimengertikan hadir menjentik rasa. Kehadiran Amir Hamzah dalam hidupnya cuba disangkal, namun ianya bagaikan semakin mendekat sehinggakan dia tidak mampu menipu rasa hati sendiri. Makin lama rasa yang wujud membenih tersemai subur.

“Habis... rasa happy yang aku nampak dalam mata kau tiap kali kita bersama tu apa? Cahaya yang aku dapat tengok masa aku cakap yang aku suka kat engkau tu apa? Kesedihan yang aku nampak pada muka kau masa tunang kau datang hari tu tu...apa?” – Amir Hamzah

Siapakah sebenarnya yang memiliki jiwa dan hati Fazila. Antara yang disayangi dan dicintai. Pilihan bukan mudah. Namun dia sedar hakikat hubungan suci itu bukan sekadar untuk melestarikan cinta, malah juga untuk menahan segenap dugaan. Di sinilah mereka menemui titik mula cinta. Namun mampukah bertahan hingga ke pengakhirannya?
 
 
 

 


6 comments:

norihan mohd yusof said...

menarik novel nih....akk pasti nk peluk TITIK MULA CINTA...tahniah buat u penulis laila hanni..

laila hanni said...

terima kasih Norihan.. :)

tini said...

Dh dibukukan rupanya. Patutlah lama menyepi. Tahniah LH!

celoretcute said...

TAHNIAH....sy dh ml jtuh suka dgn karya Laila Hanni...xsabar nk mmiliki nvl ni

laila said...

Terima kasih tini... :)

laila said...

terima kasih celoretcute... :D

Post a Comment

Popular Posts